tisdag 31 maj 2011

Lyckas i jobbet genom att fatta snabba beslut

Har du tänkt på hur du gör när du fattar dina beslut? När du bestämmer dig för något.
Hur gör du då?

Samlar du en massa information, funderar du och beslutar och sedan ändrar ditt beslut? För att sedan kanske ångra dig och fatta nytt beslut? Funderar sedan vidare om det ändå var så klokt beslut du fattat?

Eller fattar du ett beslut och håller sedan fast vid det?

Vilken av ovanstående två beslutsmetoder ger ofta ett resultat som innebär att du lyckas i jobbet?

Att långsamt fatta beslut för att sedan överväga och ändra detta och sedan kanske fundera ytterligare. Att spendera tid i bilkön eller i när du tar din träningsrunda eller tid på jobbet med att älta dina beslut tar tid. Tid som du istället kunde använda för att planera hur du ska uppfylla ditt fattade beslut och få tid över att hitta nya saker som du ska besluta dig för. Tid för att drömma om en härlig ledighet som nalkas?

Har du tänkt på att det är många gånger betydligt effektivare att fatta beslut, hålla fast vid dem och sedan fatta kompletterande beslut för att lösa eventuella problem som uppstår.

Personer som har för vana att fatta beslut snabbt är ofta mer framgångsrika i jobbet.
Du som är långsam i dina beslut - vore det inte skönt att fatta beslut och sedan kunna glömma själva beslutsprocessen och istället fokusera på hur du ska göra för att förverkliga ditt beslut?

Har du funderat på hur du gör när du ska köpa ett plagg eller beställa hotell på en ny ort? Du får fram ett antal alternativ och ser några bra och du bestämmer dig för något av dessa, men vill ändå ha ytterligare några alternativ för att veta att du fattat ett bra beslut. När du sedan fattar ditt beslut - är det inte ofta ett av dina första alternativ du slutligen bestämmer dig för - t o m ditt första favoritalternativ du hade när du började?

Så frågan är ... varför spendera tid på att överväga en massa information och alternativ när du ändå fattar ditt slutliga beslut  som var ett alternativ du från börjant tyckte var bäst? Om du ändå fattade ett beslut på dina sista alternativ, så undrar du om inte ett av de första alternativen ändå inte var bäst?

Varför jag vet så mycket om att vara långsam i mina beslut?
Jo gissa..! Men jag har fått en inblick i vad snabba beslut betyder för mig. Jag är jättenöjd!

Jodå, visst erbjuder jag träningsprogram för att sätta mål och fatta snabba beslut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar