onsdag 11 december 2013

Rädslan styr oss om vi inte blir medvetna om den

Det är många som i dagarna läser mitt inlägg om hur rädslan styr det mesta. Inlägget från i juni 2012.

Jag har nu fått litet distans till det jag skrev då. Ett par saker jag skulle vilja kommentera till listan över vad man ska tänka på för att hantera sin rädsla:

1.Tänk själv i alla situationer - d v s ha inga förutfattade meningar utan se vad som händer och tänk själv. Iaktta även dina känslor och försök att se vad de signalerar och orsaken till dina känslor.
2.Bestäm dig för vad du vill ha och vad du är beredd att satsa eller offra för att nå det du allra helst önskar. Det kan gälla pengar, en utbildning, en relation, ja vad som helst. Du kan inte få något för ingenting. Inte ens lotterivinster brukar vara beständiga - utan har du inte gjort en riktig satsning så är du kvar i din situation.
3.Analysera tillfälliga nederlag på din väg mot dina mål, dra slutsatser och hitta fördelar i dina nederlag.
4.Planera din tid så att den är fylld av aktiviteter för att nå ditt viktigaste mål - (även vila är en bra aktivitet - om du tänker rätt..)
5.Fyll din hjärna full av positiva tankar. Fantisera gärna om hur det känns att vara i ditt mål. Kom ihåg att lämnar du tomma utrymmen i hjärnan fyller Djävulen på med negativa och rädslo-tankar.

Den första och den sista punkten tror jag är de två viktigaste sakerna att tänka på ifall du vill behärska din rädsla. Att inte låta känslorna ta över utan försöka ta kommandot över dem.
Min uppfattning är att livet blir mycket rikare om man håller koll på sin rädsla. Man ska acceptera att man känner rädslan, men inte låta den ta kommandot och styra ens liv. Se rädslan som ett litet barn, som du kan tala till. "Ja, jag känner dig Min Rädsla, du finns där, men nu är det så att jag har bestämt mig för att göra så här, så du får vänta tills jag är klar". Rädslan kommer då att
få en underordnad roll i ditt sinne och du får lättare att göra det som du bestämt dig för.

Låter detta flummigt? Jag har testat och nog fungerar det för mig. Det finns ju massor med artiklar på nätet om rädsla och att hantera den - jag har hittat min metod. Men läs gärna min artikel från juni 2012.

Hur hanterar du din rädsla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar